Baas van Pokémon vindt succes Nintendo Switch onverwacht

Baas van Pokémon vindt succes Nintendo Switch onverwacht

Bij het lanceren van een nieuwe console zijn mensen of erg sceptisch of juist enthousiast. Zelfs bij een groot bedrijf als Nintendo kunnen mensen twijfelen aan het eventuele succes.

In een gesprek met Nintendo Everything heeft de CEO van de Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, toegegeven dat hij dacht dat de Nintendo Switch niet heel succesvol zou worden.

“I told Nintendo that Switch wouldn’t be a success before it went on sale, because I thought that in the age of the smartphone, no one would carry out a game console,” Ishihara said. “It’s obvious I was wrong.”

In de tijd van de smartphone zit niemand echt te wachten op een draagbare gameconsole, aldus Ishihara. Voor Ishihara is het succes van de Switch een leermoment. Hij geeft namelijk aan dat het succes van een game de verkoopcijfers van hardware fors kan doen stijgen. Momenteel is de Pokémon Company een nieuwe Pokémon voor de Switch aan het ontwikkelen. Wanneer deze uitkomt, blijft nog even een raadsel. Qua ontwikkeling focust de Pokémon Company zich vooral op de diepere lagen en hogere maten van zelfexpressie in de Switch Pokémon-game.