Baas MercurySteam haalt uit naar Edge

Baas MercurySteam haalt uit naar Edge

Enric Alvarez, hoofd van MercurySteam, is not amused dat sommige sites en bladen een slechte score hebben gegeven aan Castlevania: Lords of Shadow 2. Iedereen die de game een 4 of lager heeft gegeven is volgens hem “dom of blind”.

Het nieuwste deel in de Lords of Shadow-serie is nu een week uit en de meningen zijn uiteenlopend. De Amerikaanse website Edge was niet tevreden met de game en beoordeelde de game met een 4. De baas van MercurySteam is niet al te blij met de score van Edge of soortgelijke scores. Hij vindt dat een cijfer als een vier te negatief is en dat het een vertekend beeld schetst. Hij zei dat als je de game zo’n slecht cijfer geeft, je dom of blind moet zijn.

“Edge vond de eerste game goed, maar was minder te spreken over het tweede deel. Ik moet zeggen dat ik het cijfer voor Lords of Shadow 2 vreselijk oneerlijk vind. Hoe je het wend of keert, de game is te goed om een 4/10 te krijgen. Dat kan alleen als je blind of dom bent. Een 4 geef je aan een game die nauwelijks te spelen is, niet werkt of er vreselijk uitziet: een shitgame. Misschien dat er dingen niet zo goed in de smaak vielen, maar een 4 voor een game zoals Lords of Shadow 2 is gewoon te laag!”

Het kan gezegd worden dat Alvarez een punt heeft: omdat een game een paar slechte punten heeft, betekent dat niet dat de game een dusdanige diepe onvoldoende hoort te krijgen waardoor het onverdiend tussen de echt slechte games komt te staan. Maar misschien is er meer mis met Lords of Shadow 2 dan meneer Alvarez wil toegeven.