Baas 343 Industries heeft grootse Halo-plannen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Baas 343 Industries heeft grootse Halo-plannen

Bonnie Ross, baas bij Halo-ontwikkelaar 343 Industries, heeft grootse plannen met de serie. In een interview met Bloomberg Business geeft ze aan dat ze de serie wil aansturen zoals George Lucas dat met Star Wars deed.

Nadat Bungie de originele trilogie had voltooid en besloot om zichzelf los te breken van Microsoft, werd 343 Industries opgericht om de serie op te pakken. Echter zag niet iedereen bij Microsoft een glansrijke toekomst in de serie, zo vertelt Ross:

Mensen hadden het gevoel van ‘Laten we nog één of twee Halo-games maken en dan loopt de franchise ten einde’.

Ross was het daar echter niet mee eens en besloot een vrij harde eis bij Microsoft neer te leggen als 343 Industries verder zou blijven werken aan de serie.

Hetgeen waar ik om vroeg was het volgende: ‘Als ik dit ga doen, wil ik George Lucas zijn. Ik wil alles beheren en ik wil het anders gaan doen.’

Het lijkt erop dat ze die toezegging heeft gekregen van Microsoft, aangezien ze nog steeds aan het roer van de studio staat. Ook Microsoft lijkt weer volledig in de serie te geloven. Niet alleen zien we volgende week Halo 5: Guardians, maar mogen we volgend jaar ook Halo Wars 2 verwachten. Maar ook daar houdt het niet op: als het aan Microsoft ligt, spelen we over 30 jaar nog steeds Halo games, zo blijkt uit een interview uit 2014.