Avengers: Infinity War breekt record

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Avengers: Infinity War breekt record

Deze week ging Avengers: Infinity War in première. De nieuwste Avengers-film was bij de eerste vertoning de meest winstgevende film in het Marvel-universum. Verder was het ook de vierde meest winstgevende preview aller tijden.

Avengers: Infinity War bracht in de openingsnacht maar liefst 39 miljoen dollar of 32 miljoen euro in het laatje. Hiermee is dit de meest winstgevende film in de geschiedenis van de hele franchise. Na Infinity War komen Avengers: Age of Ultron (€22,7 miljoen), Black Panther (€20,7 miljoen) en Captain America: Civil War (€20,6 miljoen).

De film is nu drie dagen uit in 43 verschillende landen en is op dit moment goed voor 95 miljoen dollar, ofwel een slordige 78,3 miljoen euro. De filmvoorstelling doet het momenteel het beste in Zuid-Korea.

De wereldpremière van Avengers: Infinity War was ook de vierde meest winstgevende eerste voorstelling in de geschiedenis. Enkel Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi, en Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 deden het beter.

Wil je weten wat wij van de film vonden? Check dan zeker de review van Jermaine. Daarnaast kun je nog steeds kans maken op ons Infinity War-goodiepakket. Alles wat je hiervoor moet doen, is de prijsvraag beantwoorden en wie weet is het pakket dan wel voor jou.