Avalanche Studios kondigt Just Cause 3 aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Avalanche Studios kondigt Just Cause 3 aan

Het hoge woord is er eindelijk uit: Just Cause 3 is aangekondigd door Avalanche Studios en zal op de cover komen van het december-nummer van het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Het vervolg op Just Cause 2 uit 2010 zal zich dit keer in een gebied afspelen wat veel doet denken aan mediterraans gebied.

Dezelfde chaos die in het tweede deel te vinden was zal ook in deel drie z’n opwachting maken. Volgens Game Informer hebben met name de controls een flinke verbetering ondervonden. De oneindige grapplinghooks en parachutes zijn terug. Daarnaast zal de speler ook de beschikking krijgen over een wingsuit, waardoor je nog meer absurde tricks kan gaan doen in de lucht. Voorlopig staat Just Cause 3 gepland voor een release in 2015 voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Just Cause 2 was voor veel mensen een verademing toen de game uitkwam: het kwam uit tijdens een periode waar alle open-world games steeds serieuzer begonnen te worden en meer naar het realisme neigde. Just Cause 2 bood een gigantische wereld waar het de bedoeling was om zoveel mogelijk te vernietigen en explosies te creëren om zo een belachelijk neergezette dictator van de troon te stoten.