Avalanche Studios is gekocht door Nordisk Film

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Avalanche Studios is gekocht door Nordisk Film

Avalanche Studios is een ontwikkelaar met haar oorsprong in Stockholm, Zweden. We kennen de studio onder andere als de studio achter de Just Cause-serie, Mad Max en als co-ontwikkelaar van Rage 2. Nu blijkt dat de ontwikkelaar overgekocht is door een Deense filmstudio.

Avalanche Studios is overgekocht door Nordisk Film, een Deense filmstudio, in een naar eigen zeggen historische deal. Avalanche Studios is namelijk over de toonbank gegaan voor 89 miljoen euro. Al eerder dit jaar had Nordisk Film een deel van de aandelen van de game-ontwikkelaar gekocht, maar nu hebben ze doorgepakt en alle aandelen gekocht. Nordisk Film is zeer te spreken over de ontwikkelingen die Avalanche Studios in de afgelopen vijftien jaar heeft gemaakt. De overdracht van de rechten wordt in juni 2018 voldaan.

Avalanche Studios is momenteel de co-ontwikkelaar van Rage 2, die zo’n twee weken geleden aangekondigd werd door Bethesda Softworks. Zoals het er nu uitziet wordt de ontwikkeling van de game niet verstoord door de overname van het bedrijf.