Avalanche Studio’s hint naar ontwikkeling Just Cause 3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Avalanche Studio’s hint naar ontwikkeling Just Cause 3

Een nieuwe video die uitgeven is door ontwikkelaar Avalanche Sudio’s toont een team dat af reist naar Costa Rica om ‘complexe omgevingen te bestuderen’. Volgens insiders zou dit een verwijzing zijn naar de ontwikkeling van een nieuwe Just Cause game.

De informatie die vergaard werd tijdens de reis zal gebruikt worden in aankomende releases, waaronder de aanstaande titel Mad Max. De videobeschrijving meld echter dat het materiaal dat verzameld is bruikbaar zal zijn voor veel van de open wereld games van Avalanche Studio’s. “In de Just Cause games bevinden we ons in een tropisch paradijs en een belangrijk element van een tropisch paradijs zijn stranden en water. Water is echter een van de moeilijkste elementen om te simuleren in films en games. We hebben gisteren dus slow-motion opnames gedaan van het water op het strand”, aldus associate art director Andreas Oberg. “Dit zijn allemaal interessante onderwerpen waar we onderzoek naar doen zodat we betere dingen kunnen ontwikkelen in de toekomst”.

Vorig jaar had de studio ook al een moment met teasers omtrent de ontwikkeling van Just Cause 3. Zo was er een kaart voor de feestagen met Rico Rodriguez te zien, een luchtverfrisser met wapens er bij en het statement “bijna daar..” was te lezen. Vooralsnog is er echter geen officieel bericht over de game naar buiten gebracht.