Atomic Heart

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Atomic Heart

Niemand had verwacht dat de eerst onbekende ontwikkelaar Mundfish bij de E3 van 2018 met zo’n ambitieuze Action RPG-titel genaamd Atomic Heart zou komen opdagen. Alhoewel de trailer er veelbelovend uitzag, was de community sceptisch.  

De reden daarvoor was dat er nog geen duidelijke releasedatum was en er weinig tot geen informatie te vinden was over de game en het team. Dus, wat zijn we in een jaar tijd te weten gekomen over Atomic Heart? Nou: een releasedatum in 2019, een gameplay-trailer, een RTX-demo en dat was het eigenlijk wel. Veel informatie hebben we dus niet, maar de informatie die er is, ziet er interessant uit.

Strijdlustige robots        

Atomic Heart speelt zich af in een parallel universum waar alle dromen van de Sovjet-Unie zijn uitgekomen. Het internet, hologrammen en robots, gemaakt om de Sovjet te (be)dienen, zijn allemaal al uitgevonden. Het lijkt er echter op dat de robots het huishouden zat zijn en ervoor hebben gekozen om de leiding te nemen. Daarom word jij als KGB-officier samen met je collega’s naar het mysterieuze facility 3826 gestuurd om te kijken hoe en waarom het zo is misgegaan.

Atomic Heart

De gameplay van Atomic Heart

Het lijkt erop dat de kern van de game een mix is van Bioshock en Fallout. De post-apocalyptische sfeer doet me denken aan Fallout en het rare enemy design doet me denken aan Bioshock. Daarentegen heeft Atomic Heart een veel levendiger kleurenpalet met veel meer plantenleven. Dit leidt tot een prachtig landschap met een sinistere ondertoon.

In dit spel over robots zul je het natuurlijk moeten opnemen tegen verschillende soorten robots die op allerlei verschillende manieren proberen je kop van je romp te verwijderen. Dit probeer je tegen te gaan door het blokkeren en ontwijken van aanvallen en door de androïden een paar tikken te verkopen met een metalen voorwerp. Dit alles lijkt op de manier waarop ik met de zombies van Dying Light omging. Zombies zijn overigens ook aanwezig in de game, alleen is het niet helemaal duidelijk waarom.

Vrees niet: geweren zijn ook beschikbaar, maar enkel met weinig munitie. De droom om als een scifi-Rambo honderden robots neer te maaien met een minigun kun je dus vergeten. In plaats daarvan gaat de schaarse munitie hopelijk zorgen voor interessante survival-horror scenario’s, à la Resident Evil. In de tien minuten durende gameplay-trailer van januari is nog duidelijker te zien dat je voorzichtig moet doen met het aantal beschikbare kogels. Zo is er een vet segment, waarin de speler vastgepakt wordt door een robot die hij niet in het hoofd kan schieten vanwege een leeg magazijn.

Atomic Heart

Releasedatum Atomic Heart

Ontwikkelaar Mundfish heeft nog geen specifieke releasedatum bekendgemaakt, alleen dat de game ergens dit jaar uitkomt. Er komt een closed beta in het laatste kwartaal van 2019, maar om deze te kunnen spelen zou je de game moeten pre-orderen. Ook is er een gratis RTX-demo beschikbaar voor de mensen die een GeForce RTX-videokaart hebben.

Trailers

Ben je door dit artikel nou erg benieuwd naar hoe Atomic heart eruit ziet? Bekijk hieronder dan de officiële trailers: