Atlus mag werken aan oude Sega series

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Atlus mag werken aan oude Sega series

Sega heeft laten weten het niet erg te vinden als het onlangs verworven Atlus zich zou buigen over oude series van Sega, zoals Space Channel 5 of Jet Set Radio.

In een opvallende wending heeft Naoya Tsurumi,de baas van Sega-Sammy, verteld dat ze het niet erg zouden vinden als Atlus iets zou gaan doen met oude IP’s van Sega. De ervaring die het bedrijf heeft opgedaan met het maken van RPG’s zou toekomstige Sega-gerelateerde projecten ten goede komen.

“Het feit dat ze veel fans hebben weten te krijgen in het westen is een grote stap. Voor SEGA is altijd een plus om meer games onder de riem te hebben en zeker verschillende genres. Hoewel we niemand erin willen forceren, zouden we het geweldig vinden als ze aan de slag zouden gaan met ongebruikte Sega IP’s.

Er zijn veel series van Sega die al jaren stof verzamelen, maar ze zijn onlangs begonnen dus er is niks concreets. Maar we zullen er zeker over nadenken!”`

Nu Atlus is overgenomen door een nieuw bedrijf, maken veel fans zich zorgen over de onafhankelijkheid van het bedrijf. Mag Atlus nog steeds zijn eigen gang gaan? Zal Sega zich bemoeien met de games die Atlus maakt?

“Als een nieuw bedrijf zullen we samen verder gaan. Het plan is om Atlus en Sega te laten samenwerken, terwijl beide bedrijven nog steeds onafhankelijk zijn. Alles zal hetzelfde blijven. Atlus zal aan hun eigen projecten blijven werken zonder dat Sega zich er mee zal bemoeien.”