Ataribox krijgt nieuwe naam: Atari VCS

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Ataribox krijgt nieuwe naam: Atari VCS

In de zomer van 2017 kondigde Atari aan na een lange tijd terug te keren op de consolemarkt. Niet veel later kregen we de eerste informatie en beelden. Het apparaat ging de Ataribox heten en kwam in twee verschillende uitvoeringen. Nu onthult Atari meer details over de console, waaronder een nieuwe naam. De Ataribox heet vanaf nu de Atari VCS.

Atari VCS staat voor Atari Video Computer System. Naast de nieuwe naam werd er ook een nieuw logo en een nieuwe joystick voor de game onthult. Concrete nieuwe informatie over wanneer de console precies uitkomt is er nog niet. Wel belooft Atari in april meer informatie te geven over wanneer de pre-orders zullen beginnen. Over een eerder uitstelt van de lancering van de console zegt Atari’s Chief Operating Officer Michael Arzt het volgende:

With the Atari VCS name, we know how important it is to get everything completely right and that’s why we briefly paused an imminent launch late last year

Eerder werd al bekend dat de Atari VCS een combinatie van oude en nieuwe games zal bevatten. De console zal in ieder geval uitgerust zijn met diverse klassieke Atari-games. Daarnaast zullen er ook nieuwe games op verschijnen, onder meer van indie-ontwikkelaars.

Atari VCS 
 Pixel Vault