Atari VCS vanaf eind mei te bestellen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Atari VCS vanaf eind mei te bestellen

Na een paar decennia heeft Atari besloten opnieuw de hardwaremarkt op te gaan met een console. De Atari VCS moet het merk nieuw leven inblazen en gaat zowel klassiekers als recente games draaien. Vandaag kregen we te horen wanneer we het apparaat kunnen verwachten.

Atari heeft een crowdfundactie gelanceerd op Indiegogo, waar je als eerste een exemplaar van de Atari VCS kunt reserveren. De verkoop start op 30 mei 2018 en de console moet dan in het voorjaar van 2019 beschikbaar komen. In de voorverkoop kun je kiezen tussen verschillende speciale edities, waarvan de precieze details bekend worden op het moment dat de voorverkoop start. Je kunt je al inschrijven voor een nieuwsbrief, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de campagne.

Verder meldt Atari dat we de Atari VCS zeker niet als retroconsole moeten zien, zoals de recente miniversie van de SNES en NES. Het is wel de bedoeling dat er klassieke Atari-titels uitkomen op de console, maar er moeten ook verschillende actuele games op uitgebracht worden. Welke dat zijn kan de fabrikant nog niet zeggen.