Atari VCS uitgesteld naar eind 2019

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Atari VCS uitgesteld naar eind 2019

Ruim een jaar geleden kondigde Atari de ontwikkeling van diens nieuwe console aan. Atari VCS moest het bedrijf terug op de media-landkaart zetten. Dat Atari de wens voor een maart 2019-release niet meer kon halen was al duidelijk, maar nu leren we ook de reden achter de vertraging.

Atari heeft besloten om de release van Atari VCS nog even uit te stellen, zodat de console een nieuwere lijn aan hardware kan gebruiken. Dit heeft Atari bekendgemaakt in een blog-post op Medium. Hier geeft het bedrijf aan dat ze wacht op de nieuwe AMD Ryuzen lijn, zodat de console een APU upgrade kan genieten. De Atari VCS krijgt een 14 nm AMD processor met high-performance Radeon Vega graphics en twee Zen CPU cores. De nieuwe chip zorgt er onder andere voor dat de console 4K resoluties kan ondersteunen via HDCP.

Wanneer we de console precies mogen verwachten is nog niet helemaal duidelijk. Atari mikt op de Amerikaanse markt op een release in het najaar van 2019. Of we rond dezelfde tijd de Atari VCS ook in Europa kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.