Atari komt in 2015 met nieuwe Rollercoaster Tycoon

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Atari komt in 2015 met nieuwe Rollercoaster Tycoon

Atari heeft vandaag bekendgemaakt dat volgend jaar het nieuwe deel binnen de Rollercoaster Tycoon-serie op de markt zal komen. De game, officieel Rollercoaster Tycoon World genaamd, zal aan het begin van 2015 in de winkels liggen, al ontbreekt een precieze datum nog.

Met de nieuwe titel is het de eerste ‘echte’ Rollercoaster Tycoon-game in tien jaar tijd. Eerder dit jaar verscheen nog wel een versie voor iOS, maar deze werd overspoeld door slechte reacties door het gebruik van de bekende timers die voortgang belemmeren. Belangrijke opmerking vanuit Atari is dan ook dat de game geheel vrij zal zijn van microtransacties.

In de nieuwe game is het niet alleen mogelijk om alleen een park te bouwen, maar ook met drie vrienden. Hoe dit systeem precies zal werken is nog onduidelijk, maar het zal vast voor prachtige creaties gaan zorgen. Het is dan ook fijn om te horen dat ook parken van andere spelers bezocht kunnen worden. De game zal ontwikkeld worden door Pipeworks, de studio die eerder verantwoordelijk was voor de Godzilla-game. Frontier, de originele ontwikkelaar van de serie, lijkt niet betrokken te zijn bij de ontwikkeling.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer van de game: