Atari-games uit game-kerkhof te koop

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Atari-games uit game-kerkhof te koop

Het zal binnenkort mogelijk zijn om één van de onlangs opgegraven Atari-games uit het videogame-kerkhof in New Mexico te kopen. De commissie van Alamogordo City zal 700 games zowel als snuisterijen verkopen in de lokale ruimte-museum en online verkopen.

Decennia lang hielden conspiracy-theorists vol dat de geruchten rond het Atari videogame-kerkhof geen fabels waren. Gelukkig voor hun kregen ze onlangs gelijk en gelukkig voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn maar de opgraving niet bij konden wonen kunnen ook zij binnenkort een stukje geschiedenis bezitten. Een commissie van het stadje Alamogordo City in New Mexico zal 700 opgegraven games (sommige met doos of handleiding, sommige alleen de cartridge) beschikbaar maken voor de verkoop.

“We hebben samengewerkt met het ruimte museum voor curatie, zowel voor het tentoonstellen van  en verkoop van de games. De stedelijke commissie heeft 100 exemplaren gedoneerd aan Lightbox en Fuel Entertainment en er zijn 700 stuks die we kunnen gaan verkopen. De opgraving was een stuk intensiever dan gedacht: we dachten dat het gat zes meter diep was, maar het bleek tien meter te zijn.”

De games zullen gecureerd worden en naar aanleiding van hun waarde verkocht worden door het museum, terwijl een aantal online verkocht zullen worden. Van alle games die gedumpt zijn, zijn er zo’n 700.000 blijven liggen. De gemeente waar de opgravingen hebben plaats gevonden denkt erover na om er een toeristische attractie van te maken.