Asymmetrische shooter Evolve wordt free-to-play op de pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Asymmetrische shooter Evolve wordt free-to-play op de pc

Dat er nieuws op komst was liet ontwikkelaar Turtle Rock al merken door de timer op de website van Evolve. Inmiddels is het hoge woord eruit. De game gaat onder de naam Evolve: Stage 2 verder als een free-to-play game. Vooralsnog krijgt de pc de primeur, maar consoles zullen volgen.

Hiermee worden de geruchten die werden aangewakkerd door de timer bevestigd. Op Steam is Evolve inmiddels vervangen door Evolve: Stage 2. Eenieder die Evolve al speelde op de pc zal de status ‘Founder’ toegewezen krijgen. Deze Founders zullen uiteraard al hun vrijgespeelde en gekochte items direct overnemen naar Evolve: Stage 2. Ook heeft Turtle Rock toegezegd dat deze spelers beloond zullen worden voor hun vertrouwen. Hierbij moet gedacht worden aan bonuscontent in de vorm van badges, skins en characters.

Evolve: Stage 2 zal ook enkele breekpunten van het origineel aanpakken, waar microtransacties en het unlocken van characters er enkele van zijn. Een van de grootste kritieken was destijds de progressie die gemaakt moest worden om specifieke items te ontgrendelen. In Stage 2 verdient de speler in-game geld genaamd Silver Keys, waarmee zelf gekozen kan worden wat ermee gekocht wordt. Volgens Turtle Rock zal de optie om het door middel van microtransacties te kopen later toegevoegd worden, wanneer correcte prijzen zijn bepaald.

Daarnaast heeft Evolve: Stage 2 ook enkele andere veranderingen ondergaan. Zo zou volgens de ontwikkelaar hard gewerkt zijn aan een betere User Interface, kortere laadtijden en zouden Hunters minder afhankelijk zijn van elkaar. Als voorbeeld geeft Turtle Rock aan dat iedere Hunter nu een Dome op kan zetten, waar eerst alleen de Trapper dat kon. De Trapper wordt daarentegen weer unieker gemaakt door de ‘World Scan’, die het team een indicatie geeft over de route die het Monster af gaat leggen.

Evolve: Stage 2 is vanaf vandaag gratis te downloaden voor de pc.