Asus komt met USB-C gaming headset met quad-DAC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Asus komt met USB-C gaming headset met quad-DAC

Tijdens de hardware beurs Computex in Taiwan heeft Asus een nieuwe USB-C gaming headset aangekondigd met een quad-DAC setup. De ROG Delta Type-C moet deze zomer in de winkels liggen.

Asus brengt de nieuwe headset uit onder het Republic of Gamers-label, waarmee het zich focust op de high-end gamer. De headset beschikt over een USB-C-kabel om te verbinden met laptops, consoles of telefoons. Daarnaast wordt de headset ook geleverd met een ‘ouderwetse’ USB-A-kabel.

In de headset zit een quad-DAC setup bestaande uit vier digitaalanaloog-converters, ieder gericht op een losse frequentiegroep: lage tonen tussen de 20 en 150Hz, midden tonen van 150 tot 5.000Hz, hoge tonen van 5.000 tot 20.000Hz en ultrahoge tonen van 20.000 tot 40.000Hz. Deze vier signalen worden dan gecombineerd tot een enkel signaal met een signaal-tot-ruis-ratio van 127dB. Dit signaal drijft dan de 50mm Essence drivers aan in de oorschelpen.

Zoals bij de Republic of Gamers-producten wel vaker het geval is, bevat de Delta Type-C verschillende RGB-lichtjes die aan te sturen zijn via de desktop software. Bij de lancering zullen alle lichtjes als een enkele zone bestuurbaar zijn, maar een update later dit jaar zal dit opsplitsen in acht los-aanstuurbare lichtzones.

De headset moet vanaf deze zomer te koop zijn, maar een precieze releasedatum of prijs ontbreken nog.