Assetto Corsa komt naar de console

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assetto Corsa komt naar de console

Assetto Corsa, een inmiddels door de pc-community bejubelde race simulator, zal ook op de console gaan verschijnen. De game wordt door het Italiaanse Kunos Simulazioni. ontwikkeld, in samenwerking met 505 Games.

In de trailer, die een vrij typische racegame-stijl ademt, worden we vast getrakteerd op enkele sfeervolle beelden die ons al een idee moeten geven van het uiteindelijke eindproduct. Assetto Corsa is inmiddels al een tijdje uit op de pc, waardoor de game niet totaal nieuw is, maar de komst naar de consoles zorgt voor een mooie uitbreiding in het “race simulatoren-genre”.

Wanneer de game exact zal gaan verschijnen is tot op heden nog niet bekend. Het enige wat momenteel wordt vermeld is dat de game in 2016 zou moeten verschijnen op de Xbox One en PlayStation 4.

Assetto Corsa staat inmiddels bekend om zijn ongekende graad van detail. Zo zou elke track tot op de millimeter nauwkeurig zijn nagebouwd en zouden de eigenschappen van de voertuigen in de game zo waarheidsgetrouw mogelijk worden nageboost.