Assassin’s Creed Unity vertraagd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Unity vertraagd

Fans van de nieuwe Assassin’s Creed-game moeten helaas nog iets langer wachten. De langverwachte eerste Assassin’s Creed voor de next-gen consoles zal twee weken later dan verwacht verschijnen. Assassin’s Creed Unity zal nu op 13 november verschijnen.

Hoewel technisch gezien Assassin’s Creed 4: Black Flag de eerste AS-game was op de next-gen systemen, was de game nog steeds gemaakt met de oudere hardware van de Xbox 360 en PlayStation 3 in gedachten. De versies voor de Xbox One en PlayStation 4 genoten van iets betere graphics. Met Assassin’s Creed Unity maakt Ubisoft de grote stap naar sterkere hardware en voor fans kon de game niet snel genoeg verschijnen. Het gaat echter niet zoals gepland…

“Met het einddoel in zicht, realiseerde we dat we nog meer tijd nodig hebben om de puntjes op de i te zetten om ervoor te zorgen dat Assassin’s Creed Unity exceptioneel gaat worden. De belangstelling van alle fans is prachtig om te zien en ik hoop dat ze iets meer geduld op kunnen brengen om de game te spelen. Het zijn maar twee weken en het zal het waard zijn”, aldus de producer van de game; Vincent Pontbriand.

Het is inmiddels te verwachten dat Ubisoft z’n targets niet haalt; bijna elke Assassin’s Creed heeft wel een vertraging opgelopen, groot of klein. Het recente Watch Dogs (ook van Ubisoft) deed veel stof opwaaien omdat de game meerdere malen uit was gesteld. Zelfs met de extra tijd kon het zich nog steeds niet meten met de demo die op de E3 2012 werd getoond toen de game onthuld werd, wat veel fans teleurstelde.