Assassin’s Creed: Unity laat zijn sporen nog na

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Assassin’s Creed: Unity laat zijn sporen nog na

Vandaag maakte Ubisoft de cijfers bekend van de eerste zes maanden in 2015 en op die bijeenkomst werden er ook details onthuld over Assassin’s Creed: Syndicate. Niet geheel verrassend heeft zijn voorganger, Assassin’s Creed: Unity, een negatieve invloed gehad op de verkoopcijfers van diens opvolger.

Vorig jaar was de release van Unity ronduit rampzalig met glitches en bugs die de game vrijwel onspeelbaar maakten. Na maanden herstelwerkzaamheden kreeg Ubisoft de game eindelijk een beetje aan de praat, maar toen was het kwaad al geschied. Door deze blamage waren veel gamers hun vertrouwen kwijt in de franchise en de uitgever Ubisoft en dit is terug te zien in de verkoop van Assassin’s Creed: Syndicate.

In de week van de release zijn er veel minder exemplaren van Syndicate over de toonbank gegaan vergeleken met Unity. In de tweede week werd echter weer een opvallende stijging waargenomen die te verklaren is aan een zo goed als probleemloze release en veelal positieve reviews. CEO Yves Guillemot vertelde ook dat de totale speeltijd van Syndicate “veel langer” is dan dat van Unity. Tenslotte meldde hij ook dat de verkooptrend overeenkomt met die van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Dat zou goed nieuws zijn voor Ubisoft aangezien er vanaf de release tot 31 december 2014 zo’n tien miljoen exemplaren van deze titel zijn verkocht.