Assassin’s Creed: Unity gepland voor eind 2014

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed: Unity gepland voor eind 2014

Via het officiële Youtube-kanaal maakte ontwikkelaar en publisher Ubisoft bekend dat een nieuwe Assassin’s Creed-game genaamd Assassin’s Creed: Unity eind 2014 het levenslicht zal gaan zien. De game staat vooralsnog gepland voor release op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Een trailer die werd getoond verklapte dat eerdere geruchten juist waren en de nieuwste titel in de Assassin’s Creed-serie zich zal gaan afspelen in Frankrijk rond de achttiende eeuw. Het onderschrift bij de trailer luidde: “We zijn tot nu toe meer dan drie jaar bezig geweest aan de nieuwe Assassin’s Creed en hoewel we niet helemaal klaar waren om jullie onze volle visie voor een next-gen AC te tonen, bleek Abstergo ons bijna te dwingen. Bij deze dus de eerste blik op de eerste in-game beelden van Assassin’s Creed: Unity. Blijf kijken – We zullen nog veel meer gave details voor jullie in petto hebben in de aankomende maanden!”

Kotaku meldde onlangs dat Ubisoft met Assassin’s Creed: Unity bezig zou zijn. Ook waren er beelden uitgelekt van Assassin’s Creed: Unity die nieuwe controls en omgevingen lieten zien, waaronder de beroemde Notre Dame. Het hoofdpersonage van Unity zou de naam Arno gaan dragen. Daarnaast zou er ook een nieuwe game in de serie worden ontwikkeld voor de eerdere generatie consoles maar hier is tot op heden nog niet op gereageerd door Ubisoft zelf.