Assassin’s Creed Syndicate komt maand later naar pc

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Syndicate komt maand later naar pc

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat Assassin’s Creed Syndicate pas op 19 november naar de pc komt. Dit is vier weken na de release op de consoles. Dit om een buggy lancering te voorkomen.

Ubisoft heeft duidelijk geleerd van de lancering van Assassin’s Creed Unity. Deze was namelijk alles behalve vlekkeloos te noemen. Om dat dit jaar te voorkomen met Syndicate heeft Ubisoft dus stappen ondernomen. Productie-manager van Ubisoft Kiev, Sam Kovalev, legt in een blog-bericht uit:

We hebben verschillende nieuwe verbeteringen in onze productie pijplijn en validatie proces doorgevoerd. Hierdoor konden we ons meer richten op het polijsten, stabiliseren en optimaliseren van de pc-versie al vroegtijdig in het project. Dat was een van onze top-prioriteiten voor het productieteam dit jaar.

De extra vier weken zijn er echt voor om de laatste details te polijsten en te optimaliseren. Dit om er zeker van te zijn dat de game en al zijn systemen stabiel zijn bij de lancering zodat deze voor alle spelers soepel kan verlopen.

Ubisoft heeft daarnaast ook aangegeven dat het er aan werkt om Syndicate op een breed aanbod aan systemen goed werkend te krijgen. Volgens de uitgever zullen er geen beperkingen zitten op de framerate en resolutie. De aanbevolen instellingen zullen echter gericht zijn op een ervaring in 1080p met 30 frames per seconde.