Assassin’s Creed-spelers krijgen gratis DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Assassin’s Creed-spelers krijgen gratis DLC

Assassin’s Creed: Unity wordt al sinds de lancering van de game geplaagd door bugs en problemen. Dat spelers daar niet tevreden mee zijn, realiseert ook Ubisoft zich. Daarom geeft de uitgever spelers van de game de DLC ‘Dead Kings’ cadeau. Spelers die al een Season Pass hebben, mogen een gratis game uitzoeken.

Het bericht komt na de lancering van een derde patch voor de game die enkele weken geleden verscheen. In een persbericht geeft Ubisoft toe dat er fouten zijn gemaakt: “Het zal inmiddels duidelijk zijn dat de release niet helemaal vlekkeloos is verlopen. Spelers ontdekten verschillende technische problemen, waardoor de game niet in zijn volledigheid kon worden ervaren. Signalen die door Ubisoft en de teams van ontwikkelaars direct en serieus werden opgepakt.”

Om spelers van de game toch wat tegemoet te komen, heeft Ubisoft besloten het DLC-pakket met de naam ‘Dead Kings’ voor iedereen beschikbaar te maken. De DLC, ter waarde van 14,99 euro, speelt zich af na het hoofdverhaal van de game en stuurt hoofdrolspeler Arno Dorian naar Saint Denis.

Natuurlijk zijn er ook spelers die bij de release meteen de Season Pass hebben gekocht en dus deze DLC al zouden krijgen. Die spelers mogen van Ubisoft gratis een game uitzoeken voor hun next-gen console of PC. Spelers hebben de keuze uit The Crew, Far Cry 4, Watch_Dogs, Assassin’s Creed: Black Flag, Rayman Legends en Just Dance 2015. De laatste zal alleen op de console ter beschikking zijn.

Spelers die nog hopen snel een Season Pass te kopen voor een gratis game, zullen van een koude kermis thuiskomen. Volgens de FAQ van de actie krijgen spelers alleen een gratis game als ze de Season Pass voor 18:00, 26 november 2014 hadden geactiveerd. Daarnaast zal de Season Pass niet meer te koop zijn, aangezien de toegevoegde waarde is verdwenen volgens Ubisoft. Spelers die de Season Pass al hadden mogen Assassin’s Creed: China gewoon houden.