Assassin’s Creed Rogue aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Rogue aangekondigd

Er gaan al maanden geruchten over een versie van Assassin’s Creed die alleen op de PS3 en Xbox 360 zou gaan verschijnen, en deze is afgelopen week ook officieel aangekondigd. De game heet Assassin’s Creed Rogue en moet op 11 november van dit jaar het levenslicht zien.

Terwijl grote broer Assassin’s Creed Unity al langere tijd bevestigd was werden ook de geruchten omtrent een PlayStation 3 en Xbox 360 exclusive in de serie steeds groter. Na het uitlekken van een trailer heeft ontwikkelaar Ubisoft nu ook zelf aangekondigd dat een volledig losstaand deel zal verschijnen dit najaar.

Assassin’s Creed Rogue zal zich, in tegenstelling tot Unity, afspelen in een gebied waar de serie zich al vaker bevond. De spelomgeving zal wederom in Noord-Amerika geplaatst zijn en zal verschillende elementen uit Assassin’s Creed III- en Black Flag bevatten, waaronder de scheepvaart en grote bosrijke gebieden. De speler zal in de huid kruipen van Shay Patrick Cormac, een voormalig lid van de titelgroepering die zich tegenwoordig in het kamp van de vijandige Tempeliers bevind. Hoe Cormac verbonden is met de rest van de (hoofd)personages is nog niet duidelijk maar de game zal zich gaan afspelen tussen Assassin’s Creed III en Assassin’s Creed Black Flag in.