Assassin’s Creed Origins escape room komt naar Nederland

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Origins escape room komt naar Nederland

Escape rooms zijn een opkomend fenomeen en sinds ruim een jaar erg populair bij jong en oud. Er zijn verschillende varianten, maar uiteindelijk draait het om twee dingen: puzzelen en samen werken. Ubisoft zag een mooie mogelijkheid om het escape room-concept te combineren met hun Assassin’s Creed-franchise.

Ubisoft Blue Byte heeft een VR escape room-ervaring ontwikkeld en die is vanaf vandaag op verschillende locaties in de wereld te spelen, ook in Nederland! DE VR-ervaring heet ‘Escape the Lost Pyramid’ en speelt zich af in de piramide van Nebka uit Assassin’s Creed Origins. Met een team van twee of vier spelers heb je 60 minuten om te ontsnappen uit de pyramide. In Nederland kun je de escape room ervaren in Breda.

Volgens het persbericht van Ubisoft is er ook een VR Escape Room in ontwikkeling die zich afspeelt in het oude Griekenland, wat meer overeen komt met het nieuwste deel van de franchise: Assassin’s Creed Odyssey. Wanneer deze te spelen zal zijn is nog niet bekend, maar hij wordt verwacht in het voorjaar van 2019.