Assassin’s Creed IV vereist patch op PS4 voor 1080p resolutie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Assassin’s Creed IV vereist patch op PS4 voor 1080p resolutie

Met de nieuwe generatie consoles moeten hogere resoluties de standaard worden, maar dat lijkt niet altijd meteen te lukken. Ubisoft heeft bekendgemaakt dat Assassin’s Creed IV: Black Flag een patch nodig heeft om op de Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels te spelen en zal de patch kort na de release van de game beschikbaar stellen.

Volgens Gary Steinman, community manager bij Ubisoft, is er voor gekozen om de game in eerste instantie met een resolutie van 900p te gaan verkopen. Dit om te zorgen dat de framerate van de game tijdens het spelen nooit onder 30 frames per seconde zou komen.

“Door de game af te leveren in 900p kreeg het ontwikkelteam extra ruimte wat betreft de belasting voor de GPU en CPU, zodat de framerate nooit onder 30fps zou komen,” zo stelt Steinman. “Het team heeft de tijd tussen de aflever datum en de release gebruikt om een update te ontwikkelen waarmee de resolutie naar 1080p kan worden opgeschroefd.”

Steinman adviseert spelers dan ook om de game eerst eens zonder de update te spelen en te letten op de fijnere details zoals de touwen op de schepen en daarna pas de update te installeren om het daadwerkelijke verschil te zien. Assassin’s Creed IV: Black Flag verschijnt samen met de PlayStation 4 op 29 november in Nederland.