Assassin’s Creed-film setting mogelijk bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed-film setting mogelijk bekend

De film van Assassin’s Creed zou oorspronkelijk dit jaar uitkomen. Laatst werd al bekend dat de releasedatum is opgeschoven naar 2016. Nu gaat het gerucht dat producer en filmster Michael Fassbender in deze film maar liefst twee rollen op zich zal nemen en de film zich in een compleet nieuw tijdperk zal gaan afspelen.

De meeste mensen kennen de titel omdat ze bekend zijn met de franchise waar deze film op is gebaseerd. Hierdoor werd vanaf de aankondiging van de Assassin’s Creed-film al gespeculeerd over de setting en personages. Zullen we Ezio Auditore da Firenze tijdens de Renaissance op het grote scherm zien? Of Altaïr Ibn-La’Ahad tijdens de Derde Kruistocht? Nu gaat het gerucht dat geen van beide aan bod zal komen. Zo wordt gezegd dat Fassbender de rol van Michael Lynch op zich neemt, een personage uit het heden. Lynch wordt veroordeelt tot de doodstraf en Joseph, een onderzoeker, voert allerlei testen op hem uit. Een vrouwelijke assassin genaamd Lara zal Lynch te hulp schieten. Michael Lynch zal in de voetsporen treden van zijn voorouder Aguilar de Agarorobo, een assassin die leefde tijdens de Spaanse inquisitie. Ook de rol van assassin zal worden gespeeld door Fassbender.

Met de vele Assassin’s Creed-games, die ieder een ander tijdperk laten zien, heeft Michael Fassbender genoeg keuze gehad. Desondanks heeft de producer er voor gekozen om een hele nieuwe weg in te slaan. De Spaanse inquisitie is in de populaire Assassin’s Creed-games niet terug te vinden en de assassin Aguilar de Agarorobo is ook onbekend voor de fans. Het enige personage dat in film zal verschijnen waarbij eventueel een belletje gaat rinkelen, is de tempelier Tomás de Torquemada. Hij kwam namelijk voor in de spin-off Assassin’s Creed II: Discovery waar hij voor Rodrigo Borgia werkte, de grootmeester Tempelier uit Assassin’s Creed II.

Filmdivider heeft op hun website vermeld dat zij via betrouwbare bronnen toch een gedeelte van het plot wisten te verkrijgen. Mocht je spoilers niet erg vinden, dan kun je hier een kijkje nemen.

De Assassin’s Creed-film is nog lang niet af, maar volgens Fassbender zal de film uitkomen in 2016.