Assassin’s Creed-film levert Ubisoft 150 miljoen dollar op

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Assassin’s Creed-film levert Ubisoft 150 miljoen dollar op

Onlangs waagde Ubisoft zich ook aan het verfilmen van games. De eerste film die uit werd gebracht, was Assassin’s Creed. De Franse ontwikkelaar maakte vandaag bekend dat de film tot nu toe 150 miljoen dollar heeft opgeleverd.

Hierbij mag wel aangetekend worden dat de film al langer draait in andere landen. In veel landen is de film namelijk op 21 december 2016 al in première gegaan. In Nederland mochten we pas op 5 januari genieten van deze film. Of dat ook echt genieten was, lees je in onze review van de film.

Toch is 150 miljoen dollar een mooie opbrengst. Zeker wanneer je kijkt naar het geschatte budget van de film. Wegens veel verschillende uitspraken van Ubisoft ligt dit ergens tussen de 125 en 175 miljoen. Hiermee speelt de film dus in ieder geval wel quitte de komende tijd. Daarnaast staat de film op veel landen nog in de top drie van best bezochte films. Vooral in Mexico en Rusland doet de film over de assassijnen en tempeliers het goed met een eerste plek.

Heb jij de film al gezien? Laat ons dan in de comments weten wat jij er van vond. Heb je hem nog niet gezien, maar wil je hem nog wel graag bezoeken? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win twee vrijkaartjes voor de film!