Assassin’s Creed Chronicles: China krijgt releasedatum

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Chronicles: China krijgt releasedatum

De 2D-platformer Assassin’s Creed Chronicles: China komt 22 april digitaal uit in Europa. Amerika is een dag eerder al aan de beurt. Dit is het eerste deel van de nieuwe driedelige Chronicles-serie en speelt zich af in het China van de 16de eeuw.

Uitgever Ubisoft heeft dit bekend gemaakt in een trailer waar verder ook nog artistieke beelden te zien zijn van de game. Het verhaal gaat over een Assassin genaamd Shao Jun die naar het Westen is gevlucht wegens de nieuwe, kwaadaardige Jiajang keizer die elke bedreiging voor zijn troon heeft uitgeroeid. In het Westen heeft Shao getraind met Ezio Auditore om wraak te kunnen nemen op de leider van haar land en om de Chineese Brotherhood in ere te herstellen. Ubisoft heeft met Assassin’s Creed Chronicles het over een hele andere boeg gegooid ten opzichte van eerdere delen uit de franchise. De game is nu 2D en heeft met de nieuwe, handgetekende graphics een hele andere uitstraling. Ubisoft heeft overigens eerder al bekend gemaakt waar de overige twee delen van de nieuwe serie zich af gaan spelen. In het tweede deel gaan we naar India en in het laatste deel is Rusland het decor.

Assassin’s Creed Chronicles: China gaat tien euro kosten en is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Mocht je in bezit zijn van de season pass van Assassin’s Creed: Unity dan krijg je de game helemaal gratis.