Assassin’s Creed bedenker bezig met nieuwe game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed bedenker bezig met nieuwe game

Patrice Desilets staat bekend als de geestelijke vader van de Assassin’s Creed-serie en heeft vandaag zijn nieuwste game aangekondigd. Ancestors: The Humankind Oddyssey is een third-person survival game door de geschiedenis van de mens.

Er is momenteel nog niet heel veel bekend, maar de premisse van de game is op z’n zachtst gezegd ambitieus te noemen. Ancestors: The Humankind Oddyssey zal een aantal hoogtepunten van de menselijkheid belichten. Van de geboorte van de hedendaagse mens, de ontdekking van gereedschap, de kruistochten, de eerste vlucht van de gebroeders Wright tot aan het in kaart brengen van het menselijke DNA. Al deze gebeurtenissen in onze geschiedenis zullen aan bod komen in de game, al is het nog niet bekend hoe of wat. Desilets liet weten dat Ancestors: The Humankind Oddyssey een soort van third-person survival-game is dat gebracht zal worden in een episodische manier, zoals we dat van Telltale Games gewend zijn.

In zijn presentatie vertelde Desilets over zijn carriére, over Assassin’s Creed en over het werk bij zijn nieuwe studio Panache Digital Games. Dat ze bezig zijn geweest met het creëren van een perfecte hoofdrolspeler in de game.

“Het eerste wat we bij Panache wilden maken was een acteur zoals Tom Cruise. Hij is een goede acteur en geloofwaardig als iemand in een rolstoel, wanneer hij van een wolkenkrabber valt of als hij alleen maar aan de telefoon is. Ik heb een acteur nodig die veel dingen kan, vooral als je nagaat dat alles al een keertje is gedaan.”

Over de lengte van de game was Desilets behoorlijk cryptisch. Hij vroeg aan het publiek wat “te kort” is. Waarom zou men klagen over een game die minder lang is dan 35 uur wanneer het wel ok is als films maar twee uur duren, of tv-programma’s 30 minuten. Misschien is dit een voorbode over de lengte van de episodes die de game zal krijgen