Ashley Johnson: ‘Geen vrouwen in AC: Unity is onzin’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ashley Johnson: ‘Geen vrouwen in AC: Unity is onzin’

Met de keuze om de speler niet te laten kiezen tussen een mannelijk of vrouwelijk personage in Assassin’s Creed: Unity heeft Ubisoft geen vrienden gemaakt. Zelfs Ashley Johnson, (stem)actrice voor Ellie uit The Last of Us heeft er geen goed woord voor over.

In een gesprek met een Amerikaanse website heeft Johnson uitgelegd hoe ze over de situatie denkt. Het antwoord: niet positief. Ze vindt dat er te weinig fatsoenlijke rollen zijn weggelegd voor vrouwen en dat Ubisoft een grote misstap heeft gemaakt om vrouwen niet speelbaar te maken in de nieuwe Assassin’s Creed game.

“Ik bekijk dit vanuit een professioneel standpunt, maar ook vanuit het standpunt van een vrouwelijke gamer. Ik zag dat je niet de mogelijkheid had om als een vrouw te spelen. Ik dacht: give me a fucking break, het is 2014! Hoeveel games moet je hebben gemaakt voordat je de keuze om als vrouw te spelen gaat implementeren? Ik werd er boos om. Er zijn zoveel vrouwelijke gamers. Ik weet het percentage zo niet, maar het aantal blijft groeien. Het zou fijn zijn om meer vrouwen in games te krijgen zonder dat ze gered hoeven te worden, er alleen zijn voor de hoofdrolspeler om verliefd op te worden of over seksualiseert worden. Ze hoeven niet eens badasses te zijn, maar gewoon: normale vrouwen.”

Ze ging verder en zei dat alle ontwikkelaars beter hun best moeten doen om vrouwen beter in games te vertegenwoordigen. Door vrouwen in games beter te definiëren en te karakteriseren komen vrouwen beter tot hun recht en zullen mannelijke rollen hier ook profijt van hebben.