ArmA III krijgt kart-uitbreiding

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
ArmA III krijgt kart-uitbreiding

Oorlog is bloedig en nooit leuk. De combinatie van oorlogvoering en karten lijkt dan ook alleen in de wereld van Mario thuis te horen, maar binnenkort is dat verleden tijd. ArmA III, de oorlogsimulator, krijgt namelijk heuse karting-DLC. Dit maakte ontwikkelaar Bohemia Interactive vandaag bekend.

Wat begon als een 1-april grap is nu dus werkelijkheid geworden. Voor 1,49 euro is de DLC te koop via Steam en bevat een go-kart, verschillende bestickeringen voor je kart, nieuwe karakters om zowel op als om de baan actief te zijn en zelfs achievements en een time-trial modus. Als de standaard banen niet voldoende zijn geeft Bohemia ook de mogelijkheid om zelf banen te maken door middel van verschillende items. Het Karts-project is ‘slechts’ een leuk zijstapje volgens Bohemia en het doneert dan ook alle opbrengsten van de DLC aan het Tsjechische Rode Kruis.

Maar de DLC dient niet alleen als een leuk zijstapje, want het is ook meteen een test voor Bohemia’s plannen rondom DLC in ArmA III. Uiteindelijk wil Bohemia namelijk naar een systeem toe waarbij spelers met gekochte DLC-pakketten moeiteloos kunnen samenspelen met spelers zonder de betaalde pakketten. Dit om versplintering tussen de spelers te voorkomen, zo stelt Bohemia in hun DLC-roadmap.