Arma 3 krijgt competitieve multiplayermodus

Arma 3 krijgt competitieve multiplayermodus

Arma 3 heeft vandaag een update ontvangen die een competitieve multiplayermodus toevoegt aan de game. Dat maakte de ontwikkelaar, Bohemia Interactive, vandaag bekend op Steam. Naast de toevoeging van deze modus heeft de ontwikkelaar de update ook nog enkele extraatjes voorzien. 

De nieuwe competitieve multiplayermodus heet Warlords. Spelers kunnen kiezen of ze zich bij de NATO- of CSAT-factie voegen en nemen het tegen elkaar op. Beide teams moeten proberen verschillende sectoren op de map over te nemen, die toebehoren aan de AAF-factie. Deze factie wordt bestuurd door AI-bestuurde personages. Door verschillende sectoren aan elkaar te koppelen, kunnen spelers een route uitstippelen richting de vijandelijke basis. Wanneer deze basis eenmaal is bereikt, moeten de spelers het tegen elkaar opnemen. Degene die het eerst de basis van de vijandige factie kan overnemen, wint de match.

Tijdens de match kunnen spelers ook Command Points verdienen. Afhankelijk van de speler zijn individuele score en het aantal ingenomen sectoren krijgt de speler deze punten. Deze kunnen gebruikt worden om tactische voordelen op het slagveld te verkrijgen. Zo kan je Fast Travels, wapens, voertuigen en tal van andere voordelen oproepen om je te helpen in de strijd.

Update 1.86 voegt ook het ADR-97 wapenpakket toe aan het spel. Daarnaast heeft Bohemia Interactive personages gecreëerd waarvan de hoofden gebaseerd zijn op enkele prominente ontwikkelaars van de studio. Dit hebben ze gedaan met een nieuwe techniek die de studio heeft ontwikkeld en waarmee ze meer details in hun games kunnen aanbrengen.