Arma 3 DLC Laws of War wordt in Amsterdam gemaakt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Arma 3 DLC Laws of War wordt in Amsterdam gemaakt

Na Horizon Dawn weten we dat de Nederlandse gamesindustrie wel van wanten weet en dat blijkt ook weer uit een recent project van de Amsterdamse tak van Bohemia Interactive. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan de volgende DLC voor Arma 3.

Bohemia Interactive ontwikkelt de zee realistische shooter Arma 3 en kondigt een nieuwe uitbreiding aan voor de game: Laws of War. In deze DLC ligt niet de nadruk op de gewelddadige kant van gewapende conflicten, zoals gebruikelijk voor de franchise. In Laws of War gaat het juist om alles en iedereen die ook door de oorlog getroffen wordt. Leuk detail: de uitbreiding wordt in Amsterdam ontwikkeld, door de Nederlandse tak van het Tsjechische Bohemia Interactive.

In Laws of War kun je onder andere humanitaire hulp leveren door voedsel en medicijnen te leveren. Ook het opruimen van explosieven behoort tot de mogelijkheden. Voor deze laatstgenoemde taak worden er speciale drones aan de game toegevoegd en speciale mine dispensers. Hoewel ARMA voornamelijk draait op door community gemaakte missies, zitten er bij de DLC ook twee scenario’s waarin je als non-combatant in oorlogsgebieden aan de slag moet.

Laws of War is nu beschikbaar via Steam.