Arika werkt aan nieuwe fighting game voor de PlayStation 4

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Arika werkt aan nieuwe fighting game voor de PlayStation 4

De Japanse ontwikkelaar Arika kondigt aan te werken aan een nieuwe fighting game voor de PlayStation 4. Arika is met name bekend geworden dankzij de Street Fighter EX-serie. In de trailer van de game zijn een aantal personages uit Street Fighter EX te zien. De game heeft voorlopig nog de werktitel The Mysterious Fighting Game.

Alles wijst erop dat de game die Arika aan het ontwikkelen is een nieuw deel in de Street Fighter EX-serie wordt. Zo komen de letters EX na een aantal seconden groot in beeld in de trailer. Bovendien zien we in de trailer een aantal bekende gezichten uit Street Fighter EX. Zo zien we in de trailer onder meer de Japanse zakenman in skelletenpak Skullomania zijn vechtkunsten demonstreren. Ook Street Fighter EX-personages Kairi, Hokuto, Garuda en Darun Mister maken hun opwachting in de trailer.

De eerste Street Fighter EX-game is een arcade game uit 1996. Arika ontwikkelde de game in samenwerking met Capcom. De game gebruikte de vechtsystemen van Street Fighter II en Street Fighter Alpha, maar verruilde de statische 2D-achtergrond voor een 3D-arena. Na de succesvolle arcadeversie van de game verscheen er in 1997 ook een versie voor de PlayStation. Street Fighter EX3 is tot nu toe het laatste deel uit de serie en kwam uit in 2000 voor de PlayStation 2.

De nieuwe game van Arika verschijnt in 2018 voor de PlayStation 4.