Arenanet verwijdert stilletjes loot boxes uit Guild Wars 2

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Arenanet verwijdert stilletjes loot boxes uit Guild Wars 2

Sinds de Belgische Kansspelcommissie officieel heeft besloten dat het gebruik van loot boxes in videogames wordt beschouwd als (illegaal) gokken, moeten ontwikkelaars steeds vaker elementen uit hun games halen. Na NBA 2K18  is het nu de beurt aan Guild Wars 2.

Ontwikkelaar ArenaNet heeft een paar aanpassingen uitgevoerd in Guild Wars 2. Het is nu niet meer mogelijk om Gems en loot boxes te kopen. Tenminste, dit is zo voor Belgische spelers. Verschillende Belgische gamers hebben verwarde berichten geplaatst op zowel Reddit als het officiële forum van Guild Wars 2. Hoewel men denkt dat ArenaNet dit heeft gedaan als een reactie op de uitspraak van de Belgische Kansspelcommissie, heeft de ontwikkelaar nog geen commentaar gegeven op deze aanpassing.

De Belgische overheid heeft aangegeven dat het grote stappen gaat ondernemen tegen uitgevers en ontwikkelaars die zich niet willen conformeren aan hun nieuwe beleid. Twee weken geleden is bekendgemaakt dat Fifa 18 momenteel niet voldoet aan de eisen. Welke sancties er staan op het negeren van het beleid is vooralsnog niet duidelijk.