Arena-modus alleen nog voor de échte elite

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Arena-modus alleen nog voor de échte elite

Een jaar na het uitbrengen van de stand-alone content heeft ontwikkelaar Frontier Developments besloten Elite Dangerous: Arena uit de digitale schappen te halen. De reden: een chronisch gebrek aan spelers.

Community manager Edward Lewis bracht het nieuws naar buiten in een post op het Elite Dangerous-forum. Elite Dangerous: Arena is een gedeelte van de volledige game dat los werd uitgebracht in de hoop meer online spelers te trekken. Het onderdeel richtte zich puur op de PvP-ervaring, maar wist op zichzelf niet voldoende spelers te overtuigen. Vandaar dat men heeft besloten Arena niet langer te koop aan te bieden in de verschillende online winkels. Hij voegde eraan toe dat de beslissing werd gemaakt om zo minder tijd en moeite te hoeven besteden aan het werkend houden van de verschillende versies van de game. De spelmodus is daardoor alleen nog beschikbaar voor spelers die de volledige game bezitten.

Lewis voegde aan het bericht toe dat het nieuws dus geen gevolgen heeft voor de trouwe achterban, aangezien er voor hen niets veranderd. Hij zegt het vooral naar buiten te hebben gebracht om te voorkomen dat er verwarring ontstaat.

Elite Dangerous is beschikbaar op pc en Xbox One, en verschijnt in het tweede kwartaal van 2017 voor de PlayStation 4.