Aragami: Shadow Edition komt naar Nintendo Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aragami: Shadow Edition komt naar Nintendo Switch

De ninjagame Aragami, de uitbreiding en alle DLC komen naar de Nintendo Switch. Dit heeft uitgever Merge aangekondigd. De game moet ergens deze herfst op de console van Nintendo uitkomen. Een exacte datum is echter nog niet bekendgemaakt.

Toen Aragami in de herfst van 2016 op alle andere platformen gelanceerd werd, ontving het lovende kritiek. De stealthgame die de speler in de huid van een ninja laat kruipen is vanuit third-person perspectief te spelen. Er moet van schaduw naar schaduw gesprongen worden om niet opgemerkt te worden. Vervolgens moeten er op een zo stealthy mogelijke manier vijanden uitgeschakeld worden. Met de Shadow Edition van deze stealthgame kwam de Nightfall DLC erbij. Deze Shadow Edition kwam uit op 5 juni van dit jaar.

Tot nu toe is de Shadow Edition van Aragami zo’n 500.000 keer verkocht, zo heeft Merge bekendgemaakt. De uitgever hoopt door de game naar de Switch te brengen het aantal verkopen toeneemt. Naast het uitbrengen van  Aragami op de Switch komt er ook een cross-platform co-op-modus met spelers spelers op Xbox One en pc.