Anthem live-actionfilm aangekondigd

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Anthem live-actionfilm aangekondigd

Volgende week kan iedereen aan de slag met de nieuwste game van EA en Bioware genaamd Anthem. Vandaag heeft EA ook aangekondigd dat er deze week een korte live-action film van de game verschijnt. Hollywood-regisseur Neill Blomkamp heeft meegewerkt aan de film. 

EA en Bioware laten weten dat ze in samenwerking met Hollywood-regisseur Neill Blomkamp een live-action film rond Anthem hebben ontwikkeld. Deze korte film genaamd Conviction is vanaf 14 februari 2019 te bekijken op Youtube. Het verhaal van de film speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in de game af.

Neill Blomkamp is zeker geen onbekende in de filmwereld en is regisseur van de films Elysium, Chappie en District 9. Voor die laatste kreeg hij een Acadamy Award-nominatie en een Golden Globe-nominatie.

“Ik was meteen in de ban van de adembenemende wereld die BioWare in Anthem heeft neergezet. Conviction wordt op een manier verteld waarop de prachtige en meeslepende wereld van Anthem goed tot zijn recht komt. Een wereld die klaarligt om door krachtige Javelins verkend te worden. Een wereld waar het gevaar voor elke afgrond en in elke vallei op de loer ligt.” – Neill Blomkamp

Anthem is vanaf 22 februari speelbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Spelers die lid zijn van EA Access op pc kunnen de game al vanaf 15 februari spelen.