Anthem krijgt begin december gesloten alfa

Anthem krijgt begin december gesloten alfa

Bioware’s nieuwste telg Anthem zit sinds een paar weken in de laatste fase van de ontwikkeling. Dat betekent dat deze titel nu volledig te spelen is. Jammer genoeg is de game in deze fase nog niet bug- of glitchvrij. Om dit wel te kunnen verwezenlijken heeft uitgever EA de hulp nodig van de fans hard nodig. Om die reden organiseert het bedrijf op 8 en 9 december een gesloten alfa. Inschrijven hiervoor kan vanaf nu tot en met 3 december. 

In de besloten alfa krijgt een aantal spelers de kans om Anthem voor de eerste keer te spelen. Dit allemaal terwijl Bioware tijdens de speelsessies alle fouten eruit kan halen. Deze kunnen optreden bij de matchmaking of bij het laden van de servers. De testfase is nog beperkter dan aanvankelijk gepland was en al deze elementen zorgen ervoor dat het om een gesloten fase gaat.

Hoewel het om een beperkte testfase gaat, vindt dit voorsproefje toch op 8 en 9 december plaats op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Let wel op, want de alfa vindt plaats tijdens op voorhand bepaalde periodes tijdens deze twee dagen. Deze periodes starten elke dag om negen uur ’s ochtends en om 14 uur. Einduren zijn nog niet bekend. Spelers kunnen meedoen aan één of meerdere van deze periodes. Aan jullie de keuze.

Maar hoe schrijf je je nu in voor de alfa? Simpel. Je surft gewoon naar de EA Community Playtesting en logt in met je EA-account. Vervolgens kies je het platform waarop je de game gaat testen en bevestig je deze keuze. Let wel op, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wanneer je mee mag doen, zie je dit op de website en krijg je een e-mail met instructies hoe je alles moet downloaden. Degenen die niet gekozen worden, zullen op een wachtlijst geplaatst worden.

Meer informatie over hoe alles in z’n werk gaat, vinden spelers op de daarvoor bestemde informatiepagina rond deze gesloten alfa.