Ant Simulator is geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ant Simulator is geannuleerd

De door Kickstarter-gefunde game Ant Simulator is in de prullenbak beland. Een van de drie ontwikkelaars heeft de stekker uit het project getrokken nadat hij erachter is gekomen dat twee van zijn collega’s bijna het complete budget hebben uitgegeven aan bier en strippers.

Eric Tereshinski is de Lead programmer van de game Ant Simulator. De game is tot stand gekomen dankzij de crowdfunding-website Kickstarter. Tereshinski heeft een video geüpload waarin hij vertelt dat de game geannuleerd is. De reden waarom is omdat twee van zijn collega’s en (nu voormalig) beste vrienden het gros van het budget voor de game uit hebben gegeven aan eten, drank en zelfs dames van lichte zeden.

“Ik ben er sinds kort achter gekomen dat twee van mijn voormalige collega’s geld van het bedrijf hebben gepikt. Ze hebben in het geheim het overgrote deel van het geld dat we hebben gekregen via Kickstarter en andere investeerders uitgegeven aan etentjes, drank en zelfs strippers. Door dit soort dingen is het me duidelijk geworden dat ik mijn carrière niet op het spel wil zetten vanwege deze personen.”

Volgens Tereshinski kan hij geen juridische stappen ondernemen, aangezien het geld is uitgegeven tijdens iets wat onder de wet valt als bedrijfsuitjes of bedrijf meetings. Zijn collega’s ontslaan en de game zelf verder afmaken is ook niet mogelijk, aangezien de heren dan dreigen met een rechtszaak. De enige logische stap die dan overblijft, is het annuleren van de game en beginnen met het maken van andere games zonder de oud-collega’s.

Tereshinski zegt het geld aan de backers van Kickstarter te willen vergoeden, maar hoe lang dat zal gaan duren, als het überhaupt lukt, is niet bekend.