Anno 2070 onspeelbaar door DRM-problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Anno 2070 onspeelbaar door DRM-problemen

Spelers van Ubisoft’s Anno 2070 klagen dat de game de afgelopen tijd onspeelbaar is geworden. Dit zou komen door de verouderde DRM Tages die problemen veroorzaakt. Volgens de uitgever zou een gedeelte van het probleem zijn verholpen.

De afgelopen week zijn er verschillende klachten verschenen op onder andere de Ubisoft fora en en Steam dat Anno 2070 niet meer speelbaar is. Daarbij krijgen spelers in uPlay en Steam een foutmelding bij het opstarten van de game. Volgens spelers ligt de oorzaak bij het verouderde Tages DRM-systeem, die spelers hindert een verbinding te leggen met de Ubisoft-servers.

Volgens een medewerker van Ubisoft kunnen spelers een gedeelte van de game weer spelen als ze uPlay of Steam opstarten in een offline modus. Daarmee zou de singleplayer weer beschikbaar moeten komen, al hebben enkele spelers al aangegeven dat dit ook niet altijd een oplossing is. Daarnaast is er nog geen oplossing voor de multiplayer-onderdelen van de game.

Anno 2070 verscheen in november 2011, maar was destijds ook al in opspraak. Wanneer er hardwarewijzigingen waren, moest de speler de game opnieuw activeren. Volgens Ubisoft was dit echter geen bug, maar een onderdeel van de software. Iets wat bij gamers niet in goede aarde viel.