Anno 1800 komt uit op 26 februari

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Anno 1800 komt uit op 26 februari

Vorig jaar tijdens gamescom kondigde Ubisoft het vervolg in de Anno-reeks aan. Dit vervolg draagt de naam Anno 1800 en zal zich afspelen in de 19e eeuw. Tijdens deze editie van gamescom doet de uitgever opnieuw een aankondiging rondom deze titel. Zo onthult het enkele nieuwe toevoegingen en verschijnt de game op 26 februari 2019 voor pc.

In Anno 1800 ontdekken spelers de industriële revolutie van de 19e eeuw. Zo bouwen we enorme metropolen, drijven we handel met andere partijen of verkennen we via expedities de hele wereld. Bij dat laatste gaan we namelijk op zoek naar het zwarte goud. Zij die dit maar niks vinden kunnen ook op de diplomatieke toer gaan of juist oorlog voeren.

Naast al dit leuks keren bepaalde elementen uit de reeks terug, namelijk individuele AI-vijanden, willekeurige gemaakte maps en multisession gameplay. Verder heeft Anno 1800 opnieuw een narratieve campagne, een sandbox-modus en een multiplayer.

Als laatste maakte Ubisoft ook de verschillende edities van de titel bekend. De Digital Deluxe Edition bevat de volledige game, de eerste DLC genaamd The Anarchist, de soundtrack, een artbook en exclusieve logo’s. Met de Pioneers Edition krijgen we naast de game een steelbook, een artbook, 3 lithografieën, een brief en de soundtrack. Al deze dingen zitten verpakt in een verzamelbox. Net zoals de vorige editie bevat deze versie de eerste DLC, en de logo’s.

Anno 1800 verschijnt op 26 februari 2019 voor pc. Zij die vandaag de titel pre-orderen, ontvangen het Imperial Pack met extra content.