Animation Director Assassin’s Creed III vertrekt naar Naughty Dog

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Animation Director Assassin’s Creed III vertrekt naar Naughty Dog

Ondanks de massale leegloop bij Naughty Dog lijkt de studio achter The Last of Us en Uncharted toch nog nieuwe mensen aan te trekken. Hun laatste aanwinst; Jonathan Cooper, voormalig Animation Director voor Assassin’s Creed, gaat voor de studio aan de slag. Dit blijkt uit zijn LinkedIn-profiel.

Cooper heeft verschillende titels achter zijn naam staan; naast Animation Director voor Assassin’s Creed III was hij lead-animator voor onder andere Mass Effect en Mass Effect 2, maar ook actief in de pre-productie van Deus Ex: Human Revolution. Na Assassin’s Creed III was Cooper bij Ubisoft bezig met een “nieuw en revolutionair navigatie systeem voor next-generation consoles”. Wat dit precies inhoudt en of het ook gebruikt zal worden in één van de aankomende games van Ubisoft is niet bekend.

Nu Cooper bij Naughty Dog aan de slag gaat, lijkt hij wel een stapje terug te doen. Volgens zijn profiel is zijn functie-titel Animator, waardoor hij niet meer aan het hoofd van een dergelijke afdeling lijkt te staan. Aan welke game Cooper gaat werken is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om de nieuwe Uncharted-game.

Naughty Dog kampt al tijden met personeelsproblemen. Zo vertrokken in korte tijd lead character artist Michael Knowland, lead artist Nate Wells en creative director van de Uncharted-serie Amy Henning.