Animated shorts ‘Warbringers’ voor World of Warcraft aangekondigd

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Animated shorts ‘Warbringers’ voor World of Warcraft aangekondigd

Blizzard brengt met regelmaat korte animatiefilmpjes uit om de verhalen en personages uit hun games te versterken. World of Warcraft krijgt in aanloop naar de release van de nieuwe uitbreiding Battle for Azeroth een reeks nieuwe filmpjes, met onder andere Sylvanas in de hoofdrol.

In een teaser heeft Blizzard drie nieuwe animated shorts aangekondigd voor World of Warcraft. Het thema is Warbringers en we kunnen korte verhalen verwachten over Sylvanas, Jaina en Queen Azshara:

De teaser toont niet veel details, maar gaan meestal in op de geschiedenis van een personage. Sylvanas moet als leider van de Horde een aantal radicale keuzes maken aan het begin van Battle for Azeroth en het is daarom logisch dat we meer over haar te weten komen. Als tegenhanger ligt King Anduin van de Alliance voor de hand, maar dat is niet het geval.

In plaats daarvan krijg Jaina Proudmoore een hoofdrol, de mage die al enige tijd afwezig was van het toneel in World of Warcraft. Het is afwachten wat we precies van haar te zien krijgen, mogelijk krijgen we te zien wat ze allemaal heeft gedaan sinds ze iedereen de rug toekeerde aan het begin van Legion. De derde hoofdrol is voor Queen Azshara, dat doet suggereren dat ze een belangrijke rol gaat krijgen in Battle for Azeroth.

We kunnen de animated shorts verwachten in aanloop naar de release van Battle for Azeroth. De uitbreiding moet op 14 augustus uitkomen.