Angry Birds 2 al meer dan 30 miljoen downloads

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Angry Birds 2 al meer dan 30 miljoen downloads

De vogels van Angry Birds bereiken nieuwe hoogtes met het nu te verkrijgen tweede deel. In de twee weken dat de game verkrijgbaar is, werd hij al meer dan 30 miljoen keer gedownload.

Ontwikkelaar Rovio Entertainment kondigde vandaag aan dat het tweede deel van de serie al meer dan 30 miljoen keer gedownload is, dat terwijl de game pas sinds twee weken uit is.

Wat een geweldige manier om het avontuur rondom Angry Birds 2 te starten. Maar zorg ervoor dat je jouw katapult in goede conditie houdt, het avontuur op Piggy Island is pas net begonnen en opwindende verrassingen staan om de hoek te wachten.

Angry Birds 2 werd uitgebracht in de Playstore op 29 juli. Binnen 12 uur was hij al meer dan 1 miljoen keer gedownload en de dagen erna liep dit alleen maar op met 10 miljoen na drie dagen en 20 miljoen binnen een week. Deze game is bij de start meer succesvol dan het eerste deel in eerste instantie was. Om deze cijfers te bereiken had het origineel maar liefst negen maanden nodig. Wel moet dan gezegd worden dat Angry Birds zowel betaalde als gratis versies had, dit deel is exclusief free-to-play.

Dat we de tegen varkens aanrammende vogels nog niet zat zijn blijkt wel aan de cijfers rondom de franchise. De gehele Angry Birds franchise heeft op dit moment meer dan 1 miljard downloads op zijn naam staan sinds zijn originele release in 2009. Ook is er een film in de maak die volledig gebaseerd is op de vogels. Deze film, genaamd “Unexpectedly Smart”, zal vanaf volgend jaar in bioscopen te zien zijn.