Angelina Jolie keert in oktober terug naar de bioscoop als Maleficent

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Angelina Jolie keert in oktober terug naar de bioscoop als Maleficent

In 2014 verscheen de live-actionverfilming van Doornroosje, vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent. Vier jaar later keert deze anti-held terug naar het witte doek in een vervolg: Maleficent: Mistress of Evil. Disney onthulde maandag de officiële teaser van deze film.

In de eerste officiële teaser komen we iets meer te weten over het verhaal van dit vervolg. Zo zien we enkele nieuwe personages in beeld en krijgen we een voorproefje van de relatie tussen de heks en de prinses.

Maleficent: Mistress of Evil gaat enkele jaren na de gebeurtenissen van het eerste deel verder. Prinses Aurora is nu bijna koningin en vormt daarom met Maleficent enkele nieuwe allianties. Dit om samen het magische bos moors en de inwoners te beschermen tegen de nog onbekende vijanden.

Linda Woolverton is opnieuw verantwoordelijk voor het script. Voor de regie treedt Joachim Rønning aan. Hem kennen we als een van de regisseurs van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Verder maken naast Angelina Jolie, Michelle Pfeifer en Elle Fanning ook deel uit van de cast.