Android-versie Fallout Shelter nu al gehackt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Android-versie Fallout Shelter nu al gehackt

Dat een populaire game gehackt wordt mag geen unicum worden genoemd. Vaak slaan hackers hun slag om exploits aan het daglicht te brengen, content te unlocken of om gratis over betaalde features te beschikken. Het is daarom wel enigzins opmerkelijk dat een free-to-play game als Fallout Shelter gehackt is, en dat nog wel op de launchday.Toch heeft een ijverige hacker de tijd genomen om de Android-versie van Fallout Shelter onder handen te nemen. Erg subtiel is de hacker niet te noemen, gezien het overduidelijk moge zijn dat zijn leaderboardscores niet op de natuurlijke manier behaald zijn. Een oplettende Redditer genaamd Mr. WobbleWoodle was zo vrij om er een screenshot van te posten.

falloutshelterhacksZoals we zien heeft een speler met de naam Jake Poile wel bijzonder hard doorgespeeld, of hij is op een wat minder eerlijke manier aan zijn score gekomen. Hij steekt namelijk met een score van 2.000.000.000 wel heel erg ver boven de nummers 2 en 3 uit. Je zou hem nog bijna het voordeel van de twijfel willen gunnen en naïef kunnen zeggen dat hij gewoon non-stop gespeeld heeft, maar bij zijn ‘happiness percentage’, die uiteraard gecapt is tot 100%, heeft Poile het voor elkaar gekregen om zijn vaultbewoners 1.000.000.000% gelukkig te krijgen.

Wat Poile er aan heeft om Fallout Shelter te hacken, dat is de vraag. Hij heeft er in ieder geval het nieuws mee gehaald, en een all time highscore.