Android draaiende op Switch dankzij modders

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Android draaiende op Switch dankzij modders

Een tweetal modders heeft Android werkende gekregen op een Nintendo Switch. Hoewel nog niet alle functies werken, is het systeem wel bruikbaar op het platform. Hoe goed de beslissing om het besturingssysteem te laten draaien op je Switch is voor je garantie, laten we in het midden.

Modders Max Keller en Billy Laws zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van het besturingssysteem naar de Nintendo Switch. Daarbij lijken ze gebruik te maken van Android Q, een aankomende versie die nu nog in ontwikkeling is. Daarbij werkt nog lang niet alles vlekkeloos, zo blijkt uit een bericht van Keller op Twitter:

https://twitter.com/langer_hans/status/1099439159545131008

De Nintendo Switch maakt gebruik van een Nvidia Tegra T210-chip, gebaseerd op de ARM-architectuur waar Android ook voornamelijk op draait. Toch heeft het ruim twee jaar geduurd voordat iemand het voor elkaar heeft gekregen om het platform werkend te krijgen op de console.

Mochten de modders het besturingssysteem wel volledig werkend krijgen op de Nintendo Switch, dan zet dit natuurlijk de deur open voor tal van mogelijkheden. Zo zal het dan mogelijk zijn op apps te draaien die niet beschikbaar zijn op de console, maar ook om emulators te gebruiken om games af te spelen.