Analisten: ‘CoD: AW verkoopt miljoenen minder’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Analisten: ‘CoD: AW verkoopt miljoenen minder’

Het Amerikaanse analyse bedrijf Sterne Agee voorspelt dat de nieuwe Call of Duty, Advanced Warfare, minder goed zal gaan verkopen. De vorige game in de serie, Call of Duty: Ghosts zag ook een vermindering in de verkoop, maar volgens Sterne Agee zal het ditmaal over miljoenen exemplaren gaan.

Analist Arvind Bhatia voorspelt dat CoD: AW drie miljoen exemplaren minder zal verkopen dan zijn voorganger: CoD: Ghosts. Dit zou een verschil van 15% betekenen voor de langlopende franchise. Een gebrek aan sterke competitie (zoals een nieuwe échte Battlefield) en een positieve buzz rondom de release van de game zou ervoor kunnen zorgen dat die drie miljoen ingehaald kunnen worden.

Volgens Bhatia zijn er meerdere redenen voor de terugloop. De grootste reden volgens hem is het dalende lijn in de softwareverkoop voor systemen zoals de Xbox 360 en PlayStation 3. Die zijn namelijk met 50% en 46% gezakt. Een andere reden is omdat veel gamers nog niet zijn overgestapt op de nieuwe consoles, waardoor ze de game niet op de eerste dag zullen kopen. Hij zei ook dat mensen eindelijk moe zijn van de serie: wellicht dat ze teleurgesteld waren in het vorige deel, of dat ze denken dat het nieuwe deel niet genoeg nieuwe dingen bied.