Among the Sleep krijgt geen VR-ondersteuning

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Among the Sleep krijgt geen VR-ondersteuning

Ontwikkelaar Krillbite Studio heeft het werk omtrent de VR-ondersteuning voor hun game Among the Sleep gestaakt. Ze denken achteraf dat de manier waarop hun game gemaakt is zich niet leent voor een VR-ervaring.

Op de officiële website van Krillbite Studio staat een gedetailleerd verslag met daarin de reden waarom ze niet meer werken aan virtual reality-ondersteuning voor hun recente game Among the Sleep. Ze waren het van plan om het te implementeren in de game, maar kwamen erachter dat wanneer je dat wil doen, je daar van begin af aan rekening mee moet houden. De wijze waarop Among the Sleep nu gebouwd is zorgt voor ongemakkelijke speelsessies wanneer VR geïmplementeerd zou worden.

“We wilden dat de speler zich in Among the Sleep echt voelde als een klein kind. We hebben veel tijd besteed aan de manier hoe de camera beweegt om dit zo goed mogelijk over te laten komen. Wat we hebben geleerd is dat wanneer de speler een VR-headset opdoet, de speler in de game zit en dat hij of zij ten alle tijden de controle moet hebben. In Among the Sleep hebben we momenten dat de camera loskomt van de speler om het verhaal te vertellen. Dit voelt in VR aan alsof iemand je hoofd vastpakt en je meesleurt. Je hele lichaam is plotseling verlamd en het gevoel van vrijheid is plotseling weg.”

Ondanks de problemen prijst Krillbite Studio de mogelijkheden van virtual reality. Het is volgens de studio geweldig en krachtig. Ze zijn er alleen achter gekomen dat als je een game wil laten werken in VR, je daar van begin af aan ook op moet richten. Het kan dus niet zomaar toegepast worden wanneer de game al af is.

Among the Sleep is momenteel verkrijgbaar voor pc op Steam en op GOG, en zal in de toekomst ook verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One.